FiKks

FiKks is ontstaan vanuit het bedrijfsleven. De ADG Dienstengroep is een belangrijke drijvende kracht achter dit initiatief.

Een op de 5 huishoudens in Nederland heeft betalingsproblemen. (Bron: financieel problemen rapport 2018 van het NIBUD.)

Maar er rust een groot taboe op schulden en financiële problemen. Mensen praten er niet over. En wachten vaak veel te lang met het zoeken van hulp. Dat maakt het voor hulpverleners lastig. Want ze zien deze mensen pas als de situatie haast uitzichtloos is. Vroeg signaleren en hulp bieden kan veel ellende voorkomen.

FiKks is daar ingesprongen. Ze realiseerden zich dat mensen niet makkelijk voor hun financiële problemen uit durven komen. Dus wat hebben ze gedaan? Ze hebben een App (alleen geschikt voor gebruik op smartphones) ontwikkeld waar mensen in principe anoniem en heel laagdrempelig hulp kunnen zoeken.

Aan de andere kant van de App zitten (opgeleide) buddies die zelf hulp en ondersteuning kunnen bieden. En die mensen zo nodig in een vroeg stadium kunnen doorverwijzen.

Ik ben één van deze buddies.

Zou je ook wel wat hulp kunnen gebruiken en spreekt deze anonieme manier van hulp jou wel aan, download dan de FiKks App op je telefoon of iPad.
Hij is te vinden in de Google Play store en in de Apple App store.