ANBO

De ANBO (Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen) is een belangenvereniging van en voor ouderen.  Ze behartigen de belangen van ouderen op het gebied van inkomen, pensioen, de digitale samenleving, wonen, veiligheid en gezondheid.

Op de verschillende aandachtsgebieden worden vrijwilligers ingezet om de leden met raad en daad terzijde te staan. Zo ook bij het doen van belastingaangifte.

Voor veel ouderen is het zelf doen van de belastingaangifte een lastige klus. ANBO leidt vrijwilligers op om leden te helpen met deze jaarlijkse klus.

Omdat ik al een aantal jaren belastingaangiften invul voor hulpvragers van het Financieel Hulphuis leek het me wel leuk om me ook hier voor beschikbaar te stellen. Zo doe ik nog meer ervaring op en ben ik nog beter in staat om mensen met hun belastingaangifte te helpen. De ANBO biedt de belasting invulhulpen, (HUBA’s genaamd) een goede opleiding.

In 2022 ben ik voor het eerst ingezet als HUBA. Ik heb het geleerde al diverse malen in praktijk kunnen brengen ten gunste van mijn cliƫnten.

Een van de handige “tools” die de ANBO de belasting invulhulpen ter beschikking stelt is een FORUM waar de vrijwilligers elkaar kunnen helpen. Heel handig.
Trouwens ook de belastingdienst zelf kent een FORUM voor belasting invulhulpen.